Varför är Webflow det bästa alternativet till Wordpress

Många användare finner det besvärligt att skapa en unik och anpassad webbsida eftersom  design och kodning som ofta existerar i separata silos. De flesta designers är tvungna att illustrera sina designs med ett visuellt verktyg och sedan använda ett annat verktyg för kodning. Det är en stor utmaning att omvandla interaktivt digitalt innehåll till kod.

De flesta webbverktyg låter inte utvecklare optimera sina designs för att passa olika skärmar. I stället behöver de publicera sidan för att se om det verkligen fungerar. Webflow gör det möjligt för användare att skapa visuella designs som omvandlas till i verktyget kod. Med Webflow kan utvecklare se det färdiga resultatet medans man utvecklar. Denna viktiga funktion synliggör dom kreativa möjligheterna som finns i detta visuella utvecklingsverktyg.

Webflow är ett verktyg för webbdesign, eCommerce, CMS och hosting allt paketerat i en och samma lösning. Sidbyggaren lanserades för 8 år sedan och har varit en omtyckt  plattform för många yrkesverksamma och professionella webbutvecklare på grund av den kvalitetsmässiga flexibiliteten.Faktum är att vi på LAPS föredrar Webflow mer än Wordpress av flera olika anledningar. Vi vill nu ta tillfället i akt att erbjuda dig en jämförande analys av Webflow och WordPress.

10 fördelar med Webflow framför Wordpress

  1. Wordpress ett CMS-verktyg medan Webflow är ett lyckat äktenskap mellan CMS och visuell design. Wordpress-designs är begränsade av olika mallar och kodas från grunden medan Webflow består av en unik designfunktion.
  2. Wordpress har många tunga plug-ins som kräver ständig underhåll.
  3. Webflowskod är renare och av bättre kvalitet. Wordpress kod kan vara krånglig på grund av alla plug-ins.
  4. Wordpress CMS kräver att du navigerar i menyn och redigeraren medan Webflow gör det möjligt att redigera direkt på sidan.
  5. Till skillnad från Webflow så behöver du inte installera något eller använda PHP-skript.
  6. Webflows SEO-inställningar är användarvänliga. Webflows siter är designade för företag som vill förbättra sin digitala marknadsföring. Wordpress SEO använder sig av externa program för att enklare hantera SEO.
  7. Webflow möjliggör inbyggd E-Handel medan Wordpress inte har något native faktureringsstöd (Wordpress använder exempelvis Woocommerce som är väldigt kompetent).
  8. Många Wordpress lösningar har allvarliga brister i säkerheten eftersom en installation ofta består av ett stort antal plugins som kräver kostsam underhåll.
  9. Wordpress popularitet kommer med ett högt pris för många företag eftersom det är hackarens favorit CMS.
  10. Wordpress är ett flexibelt CMS-verktyg medan Webflow är ett lyckat äktenskap mellan CMS och visuell design. Wordpress består ofta av populära mallsystem, går man utanför mallen så uppstår utvecklingskostnader.
Med tanke på alla funktioner i Webflow vågar vi påstå att det är ett bättre alternativ än Wordpress som CMS i majoriteten av fallen.

Vi förstår att det är svårt att avgöra vilken plattform som du vill använda och det är därför vi gärna lyfter fram Webflows många fördelar till dig som kund. I slutet av dagen är Webflow en betydelsefull plattform för de flesta företag.

Om du använder Wordpress och fortfarande tvekar över att gå över till Webflow så kan du använda verktygets CVS-import för att överföra allt ditt viktiga Wordpress-innehåll.

Du är så klart välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.