Är du nyfiken på verktyget Webflow eller har du redan upptäckt dess styrka? År 2023 kommer Webflow att lägga i en högre växel och lanserar en mängd nya funktioner. Fokus ligger fortsatt på smidigare samarbete mellan designers, utvecklare och contentspecialister och en klockren designprocess. Det kommer dessutom att bli enklare att få hjälp i deras växande community. Läs mer i vår sammanfattning av den senaste Webflow-konferensen i San Francisco.


Designa webbplatsen enklare

Webflow arbetar konstant på att förbättra sin användarvänlighet så att det går ännu snabbare att bygga proffsiga webbplatser. ‘Symbols’ kommer att byta namn till  ‘Components’  så att du lättare kan navigera i verktyget. Då blir det också enklare att lägga till nytt och därmed skala upp verksamheten. Vad sägs om dessa förbättringar:

  • Möjligheten att återanvända samma element på flera landningssidor.
  • Möjligheten att ta bort vissa element och några av dess features på mer specifika ställen.
  • Möjligheten för hela teamet att redigera innehållet direkt i redigeraren.


Som grädde på moset får ‘Designer’ nu flera nya funktioner som gör det ännu roligare att skapa webbsidor. ‘Variable fonts’ gör att du enkelt kan välja ett typsnitt och ge det nya egenskaper för att få till precis det utseende du vill ha. Det går också att lägga till animationer eller hover-effekter.


Bättre arbetsprocesser med Webflow


Utvecklare kommer att få det lättare att arbeta i Webflow. Den nya förhandsgranskaren som kallas ‘Devlink’ är ett kraftfullt verktyg som gör att du kan överföra Webflows moduler till React-projekten.
Webflow har även gjort en stor uppdatering av CMS-databasen så att man kan hantera en betydligt större mängd data än tidigare. Det gör att du kan använda och spara betydligt mer innehåll på webbplatsen. Det går att utöka innehållet till 10 000 upp till 100 000 element - och dessutom olika typer av media. Samtidigt kompromissar Webflow inte med prestandan.
Har du funderingar på att ta fler marknadsandelar utomlands? Webflow har gjort det enklare att arbeta med innehåll som också behöver översättas och transkreeras till andra språk. Språket på den aktuella sidan kan lokaliseras, ändras och redigeras direkt i Designer och skräddarsys utefter varje land och målgrupp. Det innebär också att du kan ändra design och bilder. Om du redan har ett externt översättningsworkflow med olika översättare integreras det snart smidigt med Webflow via ett API.
Ifall du behöver ta hjälp av en byrå eller frilansare finns det dessutom nya typer av gästinlogg till Webflow som gör att du enkelt kan begränsa deras behörighet eller utöka den, allt efter behov. När du bestämmer vem som ser vad ger det ökad kontroll och sekretess.

Mer hjälp och stöd
Behöver du mer inspiration och hjälp? Nya element och designs för att förbättra webbplatsen kommer nu att finnas tillgängliga på Webflow Marketplace. Det är en marknadsplats för alla produkter och tjänster du behöver. Allt från support till inspiration från Webflow-experter och webbdesigners som nyligen skapat en webbsida med Webflow. Tanken är att du snabbare ska kunna skapa en ny webbplats med stöd av denna kunskapsbank. Följande kommer du också kunna dra nytta av:
‘Libraries’ är en samlingssida för layouts att använda som mallar till din webbsida.
‘Apps’ är en nytt verktyg som kan användas för att förbättra era arbetsflöden och samarbeta i projektet enklare.
I ‘Webflow Experts Directory’ kan du hitta en vass konsult eller frilansare som stöttar upp vid behov.
Utvecklare har dessutom en bättre databas att tillgå med guider och applicerbar kod, samt möjlighet att be om hjälp av andra kollegor i branschen.
Dessutom kan du hitta fler, vinnande sätt via Webflow Marketplace att marknadsföra dina produkter eller tjänster. Du kan registrera en så kallad ‘Creator profile’ för att få mer leads och göra bättre affärer.
Kan Webflow hjälpa er verksamhet?
Webflow har seglat upp som en värdig ersättare till Wordpress och andra webbutvecklingsverktyg. Det är inget tvekan om att de nya förbättringarna kommer bidra till en sömlösare användning där alla i teamet kan prestera bättre. De nya uppdateringarna främjar proffsiga webbplatser. Tveka inte att kontakta LAPS  - vi kan Webflow!