Som en del av marknadsföringen av Driftklart och deras tjänster skapade LAPS ett spännande videoprojekt. Resultatet blev en uppskattad film som fick följarantalet på LinkedIn att nästan dubbleras. Läs vidare för att veta mer om hur vi byggde Driftklarts varumärke med rörlig bild.

Pablo insåg tidigt att en video var ett utmärkt sätt att förmedla vad Driftklart är som bolag. De hade vuxit rejält på kort tid och många var nyfikna på de anställda och företaget som helhet. Ägarna hade en spännande vision, men fortfarande behövde deras idéer kommuniceras vidare ut i organisationen.

Idén framfördes redan vid årsskiftet vintern 2021. Efter en pitch och förankring hos Driftklart, fick LAPS uppdraget att skapa en video. Pablo tror stenhårt på videoformatet och fick upp ögonen för filmskapande under en mediakurs på Malmö högskola. Rörlig bild väcker känslor på kort tid och ett utmärkt sätt att förmedla upplevelser, berättar Pablo. Filmmediet kändes som ett naturligt val, eftersom han också sysslar med fotografering.

Nästa steg i processen var att sätta ihop ett starkt team av regissör, manusförfattare samt ljud och ljus-ansvariga. Manusförfattaren skrev ett manus utifrån Pablos förslag. Förslagen byggde i sin tur på ett moodboard med inslag av färger, ljud och scener som godkänts av Driftklart. Musiken handplockades för projektet.

“Ett videoprojekt med mig ska vara mer än en film, det ska engagera alla under hela processen”

Pablo tog rollen som projektledare och producent och de olika experterna ansvarade för sina delar av projektet. Flera anställda deltog i inspelningen och fick agera skådespelare, vilket de gjorde med bravur. Många tyckte uppgiften var spännande, men det var också nervöst. Man vet inte hur man reagerar när kameran är på och lampan är tänd, säger Pablo. De skådespelande anställda fick endast minimal förhandsinfo om de olika scenerna för att inte drabbas av nervositet. I stället gavs de instruktioner i farten och så mycket som möjligt riggades i förväg - med lyckat resultat.

Efter avslutat filmande och publicering av videon fortsatte mitt arbete som strateg och marknadsförare, berättar Pablo. Det är viktigt att mäta och följa upp resultaten. Fördelen är att man kan optimera visningarna för önskad målgrupp, tidpunkt, ålder och yrkestitel. Ett projekt med mig är mer än bara en film. Jag tog till exempel foton under inspelningen som kan användas som marknadsmaterial för hemsidan och sociala medier. Just nu arbetar jag vidare med en kortare filmsnutt som kan användas i andra marknadsföringskanaler.

Har du fått någon feedback i efterhand från anställda och kunder?

Många tycker det är roligt med ett bolag som Driftklart att de vågar sticka ut hakan genom att marknadsföra sig med denna typ av video. Driftklart har varit mycket nöjda med resultatet och och engagemanget som det skapas, framförallt på LinkedIn.

Finns det några roliga bloopers eller anekdoter att dela med dig av?

Det gick smidigt att filma, men när en av skådespelarna som skulle vara med ställde in med kort varsel blev det panik. Jag lyckades i stället få min granne att ställa upp i en av scenerna. Det var även spännande att besöka de olika inspelningsplatserna som man normalt inte kan få tillträde till.

Vilka resultat kan man se  efter tre månader?

Vi har fram till dagens datum 24 005 visningar som har genereras både organiskt och via annonsering på Youtube. Med tanke på hur videon sammanfattar Driftklart och den smala bransch som de verkar inom är det mycket bra resultat.

Sammanfattningsvis, så känns det solklart att LAPS kan fortsätta använda filmskapande som en viktig del av marknadsföringen. Dessutom lyckades vi få med flera anställda och ser till att maximera nyttan av filmen. Det är nog inte sista gången man får se Driftklarts reflexvästar i rörligt format.

Lång version:

Driftklart AB | Produktion av företagsvideo 2021 - YouTube

Kort version:

Välkommen till Driftklart - Vi söker personal - YouTube

Till Driftklarts webbplats för videon:

Driftklart - Karriär