En viktig komponent i din digitala marknadsföring är att kunna mäta, analysera och följa upp. En genomtänkt SEO-strategi gör det möjligt att optimera texterna med de viktigaste sökorden och springa om konkurrenterna i sökresultaten. Även om du har en utmärkt webbplats i Webflow behöver man vetskap om hur man får ut maximalt av sin webbplats.
Läs mer om SE Ranking nedan.

Allt samlat på ett ställe med SE Ranking

Det är mycket att hålla koll på inom SEO och konverteringsoptimering. Oftast får du byta mellan program och gränssnitt för att analysera olika parametrar som exempelvis laddtid, länkbygge och sökordsfrekvens. SE Ranking hjälper dig att ge dig en tydlig och lättförståelig överblick. All statistik är samlad på en dashboard med grafer, staplar och listor på ett snyggt och pedagogisks sätt. När du kan se och jämföra olika resultat är det också enklare att dra nya slutsatser. Via inställningarna kan du välja att se resultat över tid och i olika intervaller.

Upptäck ett kraftfullt SEO-verktyg

Med SE Rankning kan du crawla över 1000 sidor på bara ett par minuter. När resultaten presenteras får du också en mängd olika förslag på hur du kan göra förbättringar. Det är ett utmärkt sätt att se hur hemsidan presterar över tid. Det går också bra att ställa in specifika parametrar att analysera, utifrån en XML Sitemap. Arbetet blir mer systematiskt och du riskerar inte att missa kritiska fel och till synes mindre faktorer som kan dra ner webbplatsens värde på lång sikt. Dela gärna med dina kollegor och använd rapporten som underlag för statusmötet.

Testa gratis på länken nedan. Ändra US till SV för att ta del av den svenska databasen.

Rätt sökord är nyckeln till din Webflow hemsidans framgång

SE Rankings uppgift är att hitta nya sökord och analysera befintligt SEO-innehåll. Följande kan du få reda på av en sökordsrapport:

● Rankningens svårighetsgrad  - ett så kallat ‘difficulty score’

● Sökvolym - antal sökningar på sökordet per månad

● Kostnaden för ett annonsklick - det vill säga PPC

Det går att göra omfattande sökordsanalyser med SEO-verktyget och sedan arbeta utifrån listorna. Det synliggör vad du ska lägga energi på härnäst. Dessutom behöver du inte slösa tid på att besöka konkurrenternas hemsidor för att se vilka sökord de eventuellt kan ha använt. Här får du informationen svart på vitt, med tydlig statistik över deras mest framgångsrika sökord.

Ta tempen på webbplatsen med SE Ranking

En annan aspekt som påverkar hemsidans ranking är webbplatsens generella status. Du har möjlighet att göra en health check up med hjälp av SE Ranking. Analysen visar först och främst sidans generella health score som kan vara allt mellan 0-100. Resultaten visar on-page SEO-förbättringar som korrigeringar av metatitlar och metabeskrivningar. Dessutom kan du få reda på om sidorna har rätt struktur och innehåll. Några exempel:

● Ej optimerade rubriker och alt-taggar

● Felaktiga certifikat och säkerhetsprotokoll

● Resurskrävande skript

● För få interna länkar

● Många felkoder

● För stora bilder

Glöm inte att mäta off-page SEO i verktyget

Det är viktigt att fokusera på Off page SEO för att förbättra webbplatsens rankning. SE Ranking ger dig bland annat en tydlig fingervisning om det finns många inlänkar till din sida, vilket bra för domänstyrkan.

Strömlinjeforma din SEO-strategi

Listan kan göras lång, men när du väl definierat vad du letar efter, är det bara att skriva in önskad webbplats att genomsöka i SE Ranking och luta dig tillbaka med en kopp kaffe.  Rapporten visas efter avslutad genomsökning och du kan också få en rykande färsk veckorapport till din inbox. Det är skönt att automatisera bort delar av arbetsdagen och sedan kunna prioritera rätt. Besökarna kommer förhoppningsvis att uppskatta att sidan är mer lättnavigerad, snabbladdad och tydlig tack vare SE Ranking-verktygets förbättringsförslag.

Kontakta LAPS så hjälper vi dig att lyckas med SE Ranking!

Testa gratis på länken nedan. Ändra US till SV för att ta del av den svenska databasen.